מנגל, גריל או ברביקיו , זה לא באמת משנה איך תקראו לזה זהו הפתרון המושלם לכל אירוח מה גם שגריל ניתן לעשות בימים נוחים יותר מבחינת מזג האוויר ועל כן הישיבה בגינה תחת קרני השמש הנעימות ואכילת בשרים בהנאה גמורה.
ארוחה בגינה ובחצר איננה מסתכמת בכך שיש לכם מטבח גינה מוצלח ומאובזר. מטבחי חוץ הם רק מרכיב אחד חשוב ככל שיהיה בארגון ארוחה מוצלחת מחוץ לבית. מרכיב אחד חשוב שיש לחשוב עליו הוא מקומות הישיבה. ישנן המון אפשרויות ליצירת פינת ישיבה בחוץ שבה נאכל ביחד את הארוחה שהכנו סגנונות שונים, עיצובים מגוונים ועושר של רעיונות ותכניות. הבחירה שלנו תשפיע על הצלחת הארוחה גם מהבחינה הטכנית פינת ישיבה שנוח בה לאכול וגם מבחינה אסתטית בחירת פינת ישיבה שתעניק גם חוויה אסטטית ותשלים את חוויית הארוחה.
כיום קיימים לא מעט סוגי גרילים, גריל בנוי, גריל פחמים, מנגלים מאבן, גריל ארגנטינאי וכולי, בעבר כל משפחה שהייתה מחליטה על ערב ברביקיו הייתה שולפת את גריל הנירוסטה שכולנו מכירים ומתחילה למנגל, כיום מרבית האנשים שמחליטים על ארוחת ברביקיו עושים את זה כמובן במסגרת אירוח וכמובן שהגריל הנ”ל אינו מספיק מה שמצריך מאיתנו לוותר על סועד שיהיה מופקד כל הזמן על המנגל…
ובדרך כלל זה יהיה בעל הבית. שלא לדבר על ההתעסקות לאחר סיום השימוש בגריל, ניקוי, זריקת פחמים בכל פעם , עשן וכולי. על כן גריל בנוי המאפשר לנו לשים כמות גדולה יותר של בשרים על האש ופעם בכמה זמן לבדוק את מצב הבשר וזה אומר שכל הנוכחים יושבים יחדיו, הגריל הבנוי שצורתו היא כמו ארובה יוצרת מצב בו העשן מיתמר מעלה ואינו פוגע באנשים.
בשנים האחרונות טרנד גריל בנוי הפך למרכיב קבע בכל גינה שכן זו גריל הבנוי מאבנים חסינות אש או סגסוגת מיוחדת העשויה בטון ייחודו של גריל בנוי הוא העיצוב המיוחד שלו שמדמה סגנון כפרי מיוחד, גריל בנוי הינו פתרון אדריכלי מרשים שאותו ממליצים מיטב האדריכלים בארץ ואף בעולם. גריל בנוי דומה מאוד לארובה המפורסמת, מטרת הארובה היא להרים את העשן כלפי השמיים כדי שלא תתפוגג בחצר ותגרום לשאיפת עשן מיותרת או צריבה בעיניים.
פעולתו של גריל בנוי היא דומה לפעולה של קמין עצים או פחמים אשר נותנים לבשרים טעם מיוחד המתקבל רק באמצעות צלייה כזו, גריל בנוי נועד בראש בראשונה, לפחות לפי רוב האנשים, בשביל להכין בשר. כאשר אנחנו חושבים על גריל אבן למשל, אנחנו מייד רואים בעיני רוחנו כמה סטייקים עסיסיים על האש. אין צורך להרחיב אם כן בנושא הזה: כולנו יודעים להכין בשר, כולנו מכינים בשר ואף אחד לא צריך להזכיר לנו שצריך להכין בשר. עם זאת חשוב להזכיר שיש סוגים שונים של בשר: בקר ועוף, נקניקיות והמבורגרים וכן הלאה; נסו לוודא שאתם מכינים מגוון כך שאוהבי הבשר השונים יוכלו למצוא את מה שהם אוהבים.